Rudý úder

Neohodnoceno
499 Kč –25 %
Rudý úder
499 Kč –25 % 374 Kč 374 Kč bez DPH
Skladem (>20 ks)
Můžeme doručit do:
23.4.2024
Možnosti doručení

Chris Ryan

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kreml na vás nezapomene.

Před šesti lety významný ruský důstojník zahraniční rozvědky Nikolaj Volkov, čelící obvinění z prodeje tajných informací britské tajné službě MI6, uprchl z vlasti. Emigroval do Velké Británie, kde žil v ústraní.

 

 

Kreml vám neodpustí.

Před devíti týdny Volkova našli bezvládného na lavičce v parku v londýnském Swindonu. Někdo ho otrávil nervově paralytickou látkou. Volkov však pokus o vraždu přežil. 

 

 

Kreml si vás vždycky najde.

Poté, co ho uneslo ruské komando z utajeného střeženého sídla na britském venkově, je Volkov nezvěstný. Nemá na vybranou. Utéct nemůže. Zbývá mu jen spolupracovat s nepřáteli, nebo čelit hněvu své vlasti …

Portera a Balda, bývalé vojáky Pluku SAS, pověří MI6 přísně tajnou operací. Jejich cílem je Derek Lansbury, arogantní britský populistický politik, podezřelý ze spolupráce s Moskvou. MI6 se domnívá, že Lansbury plánuje významnou akci, kvůli níž svolává schůzku zástupců evropské krajní pravice. Porter a Bald mají získat informace, které Lansburyho zkompromitují. 

Porter s Baldem se stávají tělesnými strážci Lansburyho. Mají se vetřít do jeho přízně a zjistit, jaké jsou jeho záměry. Bývalí vojáci rychle zjistí, že Lansbury je součástí rozsáhlého spiknutí, jehož cílem je radikální změna politických poměrů v Evropě. 

A záleží jen na Porterovi a Baldovi, dvou ostřílených mužích Pluku SAS, zdali svět zůstane ušetřen chaosu…

 

 

Chris Ryan se narodil nedaleko Newcastlu v roce 1961. V roce 1984 vstoupil do SAS. Během deseti let své služby u SAS se zúčastnil řady vojenských operací. Podílel se na činnosti protiteroristického týmu jako velitel jednotky odstřelovačů. Během první války v Perském zálivu se dostal do Iráku jako příslušník osmičlenné skupiny pověřené speciálními úkoly. Akce skončila neúspěšně a Ryanovi se jako jedinému podařilo uniknout pronásledovatelům a uprchnout z Iráku. Tři jeho spolubojovníci zahynuli, čtyři padli do zajetí. Ryanův útěk před nepřítelem patří k nejdelším individuálním akcím v historii SAS. Za své hrdinství obdržel vyznamenání, Vojenskou medaili. V posledních dvou letech své služby u SAS se podílel na výběru a výcviku perspektivních vojáků SAS. Své zážitky z první války v Perském zálivu zachytil v románu Jediný unikl, který byl i zfilmován. Chris Ryan v současné době pracuje jako odborník na problematiku osobní ochrany ve Spojených státech. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Všechny knihy
Jazyk: Česky
Nakladatel: Naše vojsko
Rok vydání: 2020
Rozměry: 162 x 232 mm
Vazba, počet stran: Kniha vázaná, 368 stran
Žánr: Thriller

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: